dehydrovaná strava Real Turmat Pasta in Tomato Sauce
Ingrediencie
Cestoviny (tvrdá pšenica) (35%), sójový proteín (sója (98%), korenie, soľ, antioxidant (rozmarínová aróma) (21%), cibuľa (13%), pšeničná múka, paradajkový pretlak (8%), repkový olej, zeleninový bujón (soľ, glukózový sirup, aróma, cibuľa, modifikovaný škrob, maltodextrín, repkový olej, rastlinný koncentrát, korenie, cukor, octový extrakt), sójová omáčka (sója, soľ, ocot), korenie, tabasco (ocot, čili, soľ), antioxidant (kyselina askorbová).
Alergény: lepok, sója.
Čistá hmotnosť: 127 g
Hrubá hmotnosť: 144 g
Pripravené: 460 g
Čas použiteľnosti
Výrobok má trvanlivosť 5 rokov od dátumu výroby. Skladujte pri izbovej teplote. S otvoreným vreckom by sa malo zaobchádzať ako s čerstvým produktom. Jedlo zjedzte do 2 hodín po pridaní vody.
Príprava
Odtrhnite hornú časť vrecka v mieste priehlbiny. Pridajte teplú vodu (3.3 dl) až po značku hladiny. Dobre premiešajte, vrecko uzavrite zipsom a nechajte misku 8 minút odpočívať.
Živiny
Na 100 g Na porciu Na 100 g pripravenej Energie %
Energia (kJ) 1780 2261 491
Energia (kcal) 425 540 117
Tuk (g) 12.0 15 3.3 28
↳ Z toho nasýtené tuky (g) 0.9 1.1 0.2
Sacharidy (g) 50.0 64 13.8 51
↳ Z toho cukry (g) 5.3 6.7 1.5
Vláknina (g) 6.0 8 1.7
Bielkoviny (g) 21.0 27 5.8 21
Soľ (g) 2.1 2.7 0.6
Voda (%) Max 5 %
Ďalšie informácie
Bez laktózy, bez mlieka, vegetariánske, vegánske
Energia (kcal) 540
Pokrmy Real Turm majú minimálnu trvanlivosť 5 rokov. Jedlá sú vyrábané z čerstvých surovín špeciálnym procesom suchého mrazenia. Jedlá Real Turm sú nasucho zmrazené až potom, čo je kompletné jedlo uvarené na rozdiel od ostatných značiek, kde sú nasucho zmrazené jednotlivé suroviny a potom zmiešané. Tento jedinečný postup prípravy jedál z čerstvých surovín zaisťujú výrobkom Real Turm vynikajúcu chuť, ktorá ďaleko predčí všetky konkurenčné výrobky.
Lyofilizácia je postup, pri ktorom sa pri nízkom tlaku a nízkej teplote vysúša predmetný vlhký materiál – najčastejšie biologický. Tiež sa mu hovorí vákuové vymrazovanie. Používa sa najmä vo farmácii pri výrobe liekov.
- výrobok môže byť skladovaný za väčšiny teplôt, ideálna teplota je približne 20 ° C.
- otvorené balenia môže byť skladované po dobu jedného týždňa v chladničke.
- čistá váha 146 g, po pridaní vody cca 500 g
Návod na prípravu:
Vákuovo zabalené vrecúško z hliníkovej fólie roztrhneme a necháme, aby nadobudlo svoj pôvodný tvar. Dno vrecúška umožňuje jeho postavenie na zem. Nalejeme vodu podľa návodu. Uľahčí nám to aj ryska na vonkajšej strane vrecúška. Pri nalievaní vody je vhodné obsah hneď premiešavať. Po naliatí vhodného množstva vody vrecúško uzatvoríme ziplockom, ktorý je súčasťou vrecúška – veľmi praktické. Po uplynutí 5 - 10 minút je jedlo pripravené na konzumáciu.
Pokiaľ budete chcieť jesť priamo z vrecúška, čo je praktické najmä pri nižšej okolitej teplote, je dobré mať lyžicu s dlhšou rukoväťou. Vrecúško má aj termoizolačné vlastnosti a podľa výrobcu jedlo v ňom ostáva teplé aj po 20 minútach.
Odtrhnite vrchnú časť obalu
Zalejte horúcou vodou až po líniu odporúčaného plnenia na vonkajšej časti obalu (fill line, približne 350 ml)
Dôkladne premiešajte
Zatvorte obal na zips
Počkajte približne 5 minút, znovu premiešajte a pokrm je pripravený. Ak vám príde príliš hustý, pridajte vodu.
Pre zachovanie teploty pokrmu odporúčame jesť priamo z obalu.