Firepot Bravčové ťahané 125g
Britské bravčové mäso, údené na dubovom dreve, potom pomaly varené, celé, s kosťou. Podávame s tradičnou barbecue omáčkou, ryžou, s výraznou dochuťou červenej cibule.
Každé bravčové pliecko štedro potrieme domácou koreninovou hmotou, zaúdime a potom pomaly varíme 15 hodín. Počas varenia sa chute údeného sladkého korenia, duba a mäsa prelínajú, až kým bravčové mäso odpadáva od kosti. S výdatnou porciou nakladanej červenej cibule pre extra chuť je to sladké, pikantné, marhuľové jedlo - ideálne na večer strávený pri ohni.
Zloženie: ryža basmati (57 %), hovädzie mäso (údené bravčové pliecko (19 %), jablčný ocot, cukor Demerara, citrón, korenie, soľ), nakladaná červená cibuľa (červená cibuľa (11 %), ocot z červeného vína, Demerara cukor, korenie, soľ).
Nutričné hodnoty (na 100g):
Energia (kcal) 488; Tuky 12.8 g (vrátane nasýtených 4.3 g); Sacharidy 66.4g (vrátane cukrov 8.8g); Vláknina 2.2g; Bielkoviny 26.4g;
soľ 1 g.
Ako pripraviť mrazom sušené ťahané bravčové mäso?
1. Balenie otvorte roztrhnutím na označenom mieste.
2. Vyberte a zlikvidujte absorbér kyslíka (malé biele vrecko).
3. Opatrne nalejte do obalu správne množstvo vriacej vody (po správnu rysku).
4. Dôkladne premiešajte a uzavrite zipsom.
5. Počkajte niekoľko minút.
6. Znova premiešame, podľa potreby dochutíme, podávame priamo z balíčka.
alergény: žiadne
FIREPOT je britský výrobca mrazom sušených potravín. Produkty sa vyrábajú vo Veľkej Británii v grófstve Dorset. Obsahuje vyššie percento živín a menej soli. Každé jedlo je zmesou len prírodných surovín, bez akýchkoľvek umelých prísad a zvýrazňovačov chuti a neobsahujú konzervačné látky. Jedlá Firepot odlišujú predovšetkým kvalitné lokálne produkty, ktoré sa získavajú z okolitých fariem.
TECHNOLÓGIA využíva technológiu sušenia horúcim vzduchom,
výsledné jedlá sú chutnejšie ako pri sušení mrazom.
Firma vyvinula vlastné sušiace zariadenie, ktoré je vďaka malej spotrebe elektriny šetrné k životnému prostrediu.
Vývoj zariadenia trval 4 roky. Zariadenia emitujú 70 % menej tepla ako konkurenčné stroje.
Dnes pracuje 22 sušičiek 24 hodín denne, 6 dní v týždni.
Kovové časti do sušičiek pochádzajú z lokálnej továrne.
METÓDA
Vďaka pomalému vareniu je chuť jedál plnšia jednotlivé ingrediencie sa stihnú prelínať a jedlo rozležať.
Firepot nepoužíva konzervanty, zvýrazňovače chuti ani palmový olej. Jedlá sa ochucujú iba korením a malým množstvom soli. Za celú prípravu sú zodpovední ľudia od krájania surovín až po miešanie hotového jedla.
UDRŽATEĽNOSŤ
Firepot má najširšiu ponuku vegánskych jedál na trhu . 4x menšia uhlíková stopa ako u iných jedál.
Základom každého jedla sú lokálne čerstvé potraviny. Firma zaviedla nový kompostovateľný typ balenia (hnedé). Všetky bio odpadky z kuchyne sa vyhadzujú na kompost. Spoločnosť zbiera papierové obaly a prechováva ich v sklade v zlisovanej forme, potom ich odovzdáva na recykláciu.