Firepot Chilli con Carne s ryžou 135g
Britské hovädzie mäso, pomaly dusené, s údenými čili a fazuľou, podávané s ryžou.
Chilli con Carne je klasické jedlo z jedného hrnca. S údeným hovädzím mäsom, mäkkými fazuľkami a jemným teplom čili zahreje toto jedlo aj v najchladnejšom podnebí. Hovädzie mäso sa varí pomaly, s pridaním papriky, rasce a sladkých paradajok pre výraznú hĺbku chuti. S chrumkavou červenou paprikou, orieškovou červenou fazuľou a jemnou dávkou korenia z ancho a chipotle chilli chutí tento zázrak z jedného hrnca presne tak, ako ho po dlhej túre potrebujeme. Juhoamerická klasika z dorsetskej stodoly – stvorená pre vaše ďalšie dobrodružstvo.
Zloženie: Ryža (40%), mleté hovädzie mäso (18%), paradajky (15%), červená fazuľa (12%), cibuľa (8%), červená paprika (5%), cesnak, červené chilli, paradajkový pretlak, repka. olej, chilli - Ancho a Chipotle, hovädzí vývar, červený vínny ocot, rasca, paprika, škorica, soľ, chilli prášok, kyselina citrónová
Nutričné hodnoty (na 100g):
Energia (kcal) 442; Tuky 13.1 g (vrátane nasýtených 5.0 g); Sacharidy 58.3g (vrátane cukrov 5.5g); Vláknina 5.4g; Bielkoviny 22.7g;
soľ 0.7 g.
Ako pripraviť jedlo z mrazom sušeného chilli con carne s ryžou?
1. Balenie otvorte roztrhnutím na označenom mieste.
2. Vyberte a zlikvidujte absorbér kyslíka (malé biele vrecko).
3. Opatrne nalejte do obalu správne množstvo vriacej vody (po správnu rysku).
4. Dôkladne premiešajte a uzavrite zipsom.
5. Počkajte niekoľko minút.
6. Znova premiešame, podľa potreby dochutíme, podávame priamo z balíčka.
alergény: žiadne
FIREPOT je britský výrobca mrazom sušených potravín. Produkty sa vyrábajú vo Veľkej Británii v grófstve Dorset. Obsahuje vyššie percento živín a menej soli. Každé jedlo je zmesou len prírodných surovín, bez akýchkoľvek umelých prísad a zvýrazňovačov chuti a neobsahujú konzervačné látky. Jedlá Firepot odlišujú predovšetkým kvalitné lokálne produkty, ktoré sa získavajú z okolitých fariem.
TECHNOLÓGIA využíva technológiu sušenia horúcim vzduchom,
výsledné jedlá sú chutnejšie ako pri sušení mrazom.
Firma vyvinula vlastné sušiace zariadenie, ktoré je vďaka malej spotrebe elektriny šetrné k životnému prostrediu.
Vývoj zariadenia trval 4 roky. Zariadenia emitujú 70 % menej tepla ako konkurenčné stroje.
Dnes pracuje 22 sušičiek 24 hodín denne, 6 dní v týždni.
Kovové časti do sušičiek pochádzajú z lokálnej továrne.
METÓDA
Vďaka pomalému vareniu je chuť jedál plnšia jednotlivé ingrediencie sa stihnú prelínať a jedlo rozležať.
Firepot nepoužíva konzervanty, zvýrazňovače chuti ani palmový olej. Jedlá sa ochucujú iba korením a malým množstvom soli. Za celú prípravu sú zodpovední ľudia od krájania surovín až po miešanie hotového jedla.
UDRŽATEĽNOSŤ
Firepot má najširšiu ponuku vegánskych jedál na trhu . 4x menšia uhlíková stopa ako u iných jedál.
Základom každého jedla sú lokálne čerstvé potraviny. Firma zaviedla nový kompostovateľný typ balenia (hnedé). Všetky bio odpadky z kuchyne sa vyhadzujú na kompost. Spoločnosť zbiera papierové obaly a prechováva ich v sklade v zlisovanej forme, potom ich odovzdáva na recykláciu.