Firepot Hubové rizoto 135 g
Klasické, výživné, talianske rizoto s prídavkom aromatických hríbov a hnedých húb.
Rizoto bolo vždy obľúbeným jedlom v domácnostiach. Toto jedlo je vyrobené staromódnym spôsobom - bohaté a krémové, s tým správnym množstvom sústa. Vyskúšali veľa rôznych rizot pri hľadaní najlepšieho receptu, ale nič neprekoná tie, ktoré boli plné húb. Risotto Firepot preto používa dva druhy: sušené hríby namočené tak, aby vytvorili lahodný, uspokojivý vývar, a grilované gaštany. V jedle nájdete veľké, šťavnaté plátky, presne ako doma. Dochutené citrónovou šťavou a čerstvou petržlenovou vňaťou, rizoto zaručene zostane teplé, či už jete na vrchole hory alebo pri kuchynskom stole.
Zloženie: ryža na rizoto (40%), hnedé huby (29%), cibuľa, zeler, olivový olej, citrónová šťava, sušené hríby (3%), hubový vývar (hubový koncentrát, kvasnicový extrakt, cukor, kukuričná múka), petržlenová vňať , soľ korenie
Nutričné hodnoty (na 100g):
Energia (kcal) 415; Tuky 6.4 g (vrátane nasýtených 1.0 g); Sacharidy 80.1g (vrátane cukrov 2.8g); Vláknina 4.4g; Bielkoviny 8.5g;
soľ 1.1 g.
Ako pripraviť mrazom sušené hríbové rizoto?
1. Balenie otvorte roztrhnutím na označenom mieste.
2. Vyberte a zlikvidujte absorbér kyslíka (malé biele vrecko).
3. Opatrne nalejte do obalu správne množstvo vriacej vody (po správnu rysku).
4. Dôkladne premiešajte a uzavrite zipsom.
5. Počkajte niekoľko minút.
6. Znova premiešame, podľa potreby dochutíme, podávame priamo z balíčka.
alergény: zeler.
FIREPOT je britský výrobca mrazom sušených potravín. Produkty sa vyrábajú vo Veľkej Británii v grófstve Dorset. Obsahuje vyššie percento živín a menej soli. Každé jedlo je zmesou len prírodných surovín, bez akýchkoľvek umelých prísad a zvýrazňovačov chuti a neobsahujú konzervačné látky. Jedlá Firepot odlišujú predovšetkým kvalitné lokálne produkty, ktoré sa získavajú z okolitých fariem.
TECHNOLÓGIA využíva technológiu sušenia horúcim vzduchom,
výsledné jedlá sú chutnejšie ako pri sušení mrazom.
Firma vyvinula vlastné sušiace zariadenie, ktoré je vďaka malej spotrebe elektriny šetrné k životnému prostrediu.
Vývoj zariadenia trval 4 roky. Zariadenia emitujú 70 % menej tepla ako konkurenčné stroje.
Dnes pracuje 22 sušičiek 24 hodín denne, 6 dní v týždni.
Kovové časti do sušičiek pochádzajú z lokálnej továrne.
METÓDA
Vďaka pomalému vareniu je chuť jedál plnšia jednotlivé ingrediencie sa stihnú prelínať a jedlo rozležať.
Firepot nepoužíva konzervanty, zvýrazňovače chuti ani palmový olej. Jedlá sa ochucujú iba korením a malým množstvom soli. Za celú prípravu sú zodpovední ľudia od krájania surovín až po miešanie hotového jedla.
UDRŽATEĽNOSŤ
Firepot má najširšiu ponuku vegánskych jedál na trhu . 4x menšia uhlíková stopa ako u iných jedál.
Základom každého jedla sú lokálne čerstvé potraviny. Firma zaviedla nový kompostovateľný typ balenia (hnedé). Všetky bio odpadky z kuchyne sa vyhadzujú na kompost. Spoločnosť zbiera papierové obaly a prechováva ich v sklade v zlisovanej forme, potom ich odovzdáva na recykláciu.