Firepot Keema Curry s kuracím mäsom 125g
Tradičné indické kari keema z mletého kuracieho mäsa, pomaly varené v paradajkovej omáčke, s aromatickým korením a kari listami. Podávame s ryžou, s prídavkom kurkumy.
Keema Chicken Curry bolo vyšľachtené tak, aby vzniklo kari, ktoré nie je ani príliš mastné, ani príliš pikantné, ani silné. V tomto lahodnom jedle sa na vyváženie chutí použili hrste celého korenia, vrátane komplexného kardamónu, zemitého koriandra, bohatého rasce a feniklových listov. Vďaka svojej zaoblenej hrejivosti a jemnej sladkosti je to upokojujúce jedlo na chladnú noc.
Zloženie: ryža (35%), paradajky (24%), kuracie prsia (20%), cibuľa, červené chilli, cesnak, repkový olej, koriander, rasca, kardamóm, feniklové semienka, kari listy, soľ, kajenské korenie, kurkuma , kyselina citrónová.
Nutričné hodnoty (na 100g):
Energia (kcal) 440; Tuky 7.2 g (vrátane nasýtených 0.8 g); Sacharidy 54.4g (vrátane cukrov 9.6g); Vláknina 5.5g; Bielkoviny 33.6g;
soľ 2.2 g.
Ako pripraviť mrazom sušené Keema Curry s kuracím mäsom?
1. Balenie otvorte roztrhnutím na označenom mieste.
2. Vyberte a zlikvidujte absorbér kyslíka (malé biele vrecko).
3. Opatrne nalejte do obalu správne množstvo vriacej vody (po správnu rysku).
4. Dôkladne premiešajte a uzavrite zipsom.
5. Počkajte niekoľko minút.
6. Znova premiešame, podľa potreby dochutíme, podávame priamo z balíčka.
alergény: žiadne
FIREPOT je britský výrobca mrazom sušených potravín. Produkty sa vyrábajú vo Veľkej Británii v grófstve Dorset. Obsahuje vyššie percento živín a menej soli. Každé jedlo je zmesou len prírodných surovín, bez akýchkoľvek umelých prísad a zvýrazňovačov chuti a neobsahujú konzervačné látky. Jedlá Firepot odlišujú predovšetkým kvalitné lokálne produkty, ktoré sa získavajú z okolitých fariem.
TECHNOLÓGIA využíva technológiu sušenia horúcim vzduchom,
výsledné jedlá sú chutnejšie ako pri sušení mrazom.
Firma vyvinula vlastné sušiace zariadenie, ktoré je vďaka malej spotrebe elektriny šetrné k životnému prostrediu.
Vývoj zariadenia trval 4 roky. Zariadenia emitujú 70 % menej tepla ako konkurenčné stroje.
Dnes pracuje 22 sušičiek 24 hodín denne, 6 dní v týždni.
Kovové časti do sušičiek pochádzajú z lokálnej továrne.
METÓDA
Vďaka pomalému vareniu je chuť jedál plnšia jednotlivé ingrediencie sa stihnú prelínať a jedlo rozležať.
Firepot nepoužíva konzervanty, zvýrazňovače chuti ani palmový olej. Jedlá sa ochucujú iba korením a malým množstvom soli. Za celú prípravu sú zodpovední ľudia od krájania surovín až po miešanie hotového jedla.
UDRŽATEĽNOSŤ
Firepot má najširšiu ponuku vegánskych jedál na trhu . 4x menšia uhlíková stopa ako u iných jedál.
Základom každého jedla sú lokálne čerstvé potraviny. Firma zaviedla nový kompostovateľný typ balenia (hnedé). Všetky bio odpadky z kuchyne sa vyhadzujú na kompost. Spoločnosť zbiera papierové obaly a prechováva ich v sklade v zlisovanej forme, potom ich odovzdáva na recykláciu.