Firepot Luxusné pečené fazule 135g
Výživné britské raňajky na báze zemiakov a bravčového mäsa, zapečené v paradajkovej omáčke, s tromi druhmi fazule
Lahodný obed z britského bravčového s nízkym obsahom tuku, tri druhy fazule a chrumkavé zemiaky, všetko v tmavej a lepkavej paradajkovej omáčke. S teplom Tabasca a nádychom čerstvého zázvoru je to zvrat klasickej Full English. Sú to výdatné a hrejivé raňajky na dni, kedy stačí chuť domova.
Zloženie: fazuľa (42%, fazuľa biela, fazuľa borlotti, fazuľa adzuki), mleté bravčové mäso (19%), zemiaky (14%), cibuľa, paradajková omáčka (paradajky, ocot, cukor, soľ, korenie, zeler), čierna melasa, paradajkový pretlak, cesnak, omáčka Tabasco (ocot, červená paprika, soľ), zázvor, repkový olej, horčičný prášok, soľ, korenie.
Nutričné hodnoty (na 100g):
Energia (kcal) 378; Tuky 8.4 g (vrátane nasýtených tukov 2.7 g); Sacharidy 49.3g (vrátane cukrov 20.4g); Vláknina 11.3g; Bielkoviny 26.1g;
soľ 1.1 g.
Ako pripraviť mrazom sušené vynikajúce bravčové mäso s fazuľou?
1. Balenie otvorte roztrhnutím na označenom mieste.
2. Vyberte a zlikvidujte absorbér kyslíka (malé biele vrecko).
3. Opatrne nalejte do obalu správne množstvo vriacej vody po správnu rysku).
4. Dôkladne premiešajte a uzavrite zipsom.
5. Počkajte niekoľko minút.
6. Znova premiešame, podľa potreby dochutíme, podávame priamo z balíčka.
alergény: zeler, horčičný prášok.
FIREPOT je britský výrobca mrazom sušených potravín. Produkty sa vyrábajú vo Veľkej Británii v grófstve Dorset. Obsahuje vyššie percento živín a menej soli. Každé jedlo je zmesou len prírodných surovín, bez akýchkoľvek umelých prísad a zvýrazňovačov chuti a neobsahujú konzervačné látky. Jedlá Firepot odlišujú predovšetkým kvalitné lokálne produkty, ktoré sa získavajú z okolitých fariem.
TECHNOLÓGIA využíva technológiu sušenia horúcim vzduchom,
výsledné jedlá sú chutnejšie ako pri sušení mrazom.
Firma vyvinula vlastné sušiace zariadenie, ktoré je vďaka malej spotrebe elektriny šetrné k životnému prostrediu.
Vývoj zariadenia trval 4 roky. Zariadenia emitujú 70 % menej tepla ako konkurenčné stroje.
Dnes pracuje 22 sušičiek 24 hodín denne, 6 dní v týždni.
Kovové časti do sušičiek pochádzajú z lokálnej továrne.
METÓDA
Vďaka pomalému vareniu je chuť jedál plnšia jednotlivé ingrediencie sa stihnú prelínať a jedlo rozležať.
Firepot nepoužíva konzervanty, zvýrazňovače chuti ani palmový olej. Jedlá sa ochucujú iba korením a malým množstvom soli. Za celú prípravu sú zodpovední ľudia od krájania surovín až po miešanie hotového jedla.
UDRŽATEĽNOSŤ
Firepot má najširšiu ponuku vegánskych jedál na trhu . 4x menšia uhlíková stopa ako u iných jedál.
Základom každého jedla sú lokálne čerstvé potraviny. Firma zaviedla nový kompostovateľný typ balenia (hnedé). Všetky bio odpadky z kuchyne sa vyhadzujú na kompost. Spoločnosť zbiera papierové obaly a prechováva ich v sklade v zlisovanej forme, potom ich odovzdáva na recykláciu.