Firepot Orientálne rezance s bravčovým mäsom 105g
Chutné a výživné bravčové mäso s brokolicou v thajskej omáčke, podávané s ryžovými rezancami.
Vepřo knedlo je inšpirované sladkými a slanými príchuťami Thajska. Pomaly uvarené mleté bravčové mäso s chilli, koriandrom, cesnakom a sójou a zmiešané s mäkkými ryžovými rezancami. K tomu sa pridá lyžica medu, vylisovaná limetka a posledná kvapka sezamového oleja na omáčku plnú ázijskej hrejivosti.
Zloženie: Ryžové rezance (38%), mleté bravčové mäso (19%), brokolica (14%), cibuľa, kapusta, cesnak, červené chilli, zázvor, koriander, sójová omáčka (sójové klíčky, pšeničná múka), jarná cibuľka, med, repkový olej, limetková šťava, sezamový olej, rybacia omáčka (extrakt zo sardel, soľ, cukor), kukuričná múka.
Nutričné hodnoty (na 100g):
Energia (kcal) 486; Tuky 21.8 g (vrátane nasýtených 4.8 g); Sacharidy 48.7g (vrátane cukrov 9.3g); Vláknina 6.1g; 23 g bielkovín;
soľ 0.4 g.
alergény: sója, pšeničná múka, sezamový olej, sardelový extrakt
Ako pripraviť mrazom sušené orientálne rezance s bravčovým mäsom?
1. Balenie otvorte roztrhnutím na označenom mieste.
2. Vyberte a zlikvidujte absorbér kyslíka (malé biele vrecko).
3. Opatrne nalejte do obalu správne množstvo vriacej vody (po správnu rysku).
4. Dôkladne premiešajte a uzavrite zipsom.
5. Počkajte niekoľko minút.
6. Znova premiešame, podľa potreby dochutíme, podávame priamo z balíčka.
FIREPOT je britský výrobca mrazom sušených potravín. Produkty sa vyrábajú vo Veľkej Británii v grófstve Dorset. Obsahuje vyššie percento živín a menej soli. Každé jedlo je zmesou len prírodných surovín, bez akýchkoľvek umelých prísad a zvýrazňovačov chuti a neobsahujú konzervačné látky. Jedlá Firepot odlišujú predovšetkým kvalitné lokálne produkty, ktoré sa získavajú z okolitých fariem.
TECHNOLÓGIA využíva technológiu sušenia horúcim vzduchom,
výsledné jedlá sú chutnejšie ako pri sušení mrazom.
Firma vyvinula vlastné sušiace zariadenie, ktoré je vďaka malej spotrebe elektriny šetrné k životnému prostrediu.
Vývoj zariadenia trval 4 roky. Zariadenia emitujú 70 % menej tepla ako konkurenčné stroje.
Dnes pracuje 22 sušičiek 24 hodín denne, 6 dní v týždni.
Kovové časti do sušičiek pochádzajú z lokálnej továrne.
METÓDA
Vďaka pomalému vareniu je chuť jedál plnšia jednotlivé ingrediencie sa stihnú prelínať a jedlo rozležať.
Firepot nepoužíva konzervanty, zvýrazňovače chuti ani palmový olej. Jedlá sa ochucujú iba korením a malým množstvom soli. Za celú prípravu sú zodpovední ľudia od krájania surovín až po miešanie hotového jedla.
UDRŽATEĽNOSŤ
Firepot má najširšiu ponuku vegánskych jedál na trhu . 4x menšia uhlíková stopa ako u iných jedál.
Základom každého jedla sú lokálne čerstvé potraviny. Firma zaviedla nový kompostovateľný typ balenia (hnedé). Všetky bio odpadky z kuchyne sa vyhadzujú na kompost. Spoločnosť zbiera papierové obaly a prechováva ich v sklade v zlisovanej forme, potom ich odovzdáva na recykláciu.