Firepot Orzo s bolonskou omáčkou 135g
Pomaly varené, mleté britské hovädzie mäso v lahodnej bolonskej omáčke s paradajkami a oreganom, podávané s cestovinami Orzo (tvar pripomínajúce ryžu).
Uprostred ničoho, uprostred divočiny sme všetci chtiví po poriadnom domácom jedle. Orzo Bolognese sa vyrába z pomaly vareného britského hovädzieho mäsa podľa osvedčeného rodinného receptu. Omáčka je bohatá a mäsitá, jemne vyvážená s oreganom a badiánom. V spojení s orzo, drobnými cestovinami v tvare ryže, je toto jedlo chuťou pravej talianskej pohody, kamkoľvek vás vaše dobrodružstvo zavedie.
Zloženie: Orzo cestoviny (63%, krupica z tvrdej pšenice), mleté hovädzie mäso (16%), paradajky (13%), cibuľa, cesnak, paradajkový pretlak, olivový olej, hovädzí vývar, soľ, oregano, korenie, badián, bobkový list , kyselina citrónová.
Nutričné hodnoty (na 100g):
Energia (kcal) 468; Tuky 14.1 g (vrátane nasýtených 5.4 g); Sacharidy 59g (vrátane cukrov 4.9g); Vláknina 2.7g; Bielkoviny 26.3g;
soľ 1.1 g.
Ako pripraviť mrazom sušené orzo s bolonskou omáčkou?
1. Balenie otvorte roztrhnutím na označenom mieste.
2. Vyberte a zlikvidujte absorbér kyslíka (malé biele vrecko).
3. Opatrne nalejte do obalu správne množstvo vriacej vody (po správnu rysku).
4. Dôkladne premiešajte a uzavrite zipsom.
5. Počkajte niekoľko minút.
6. Znova premiešame, podľa potreby dochutíme, podávame priamo z balíčka.
alergény: pšenica
FIREPOT je britský výrobca mrazom sušených potravín. Produkty sa vyrábajú vo Veľkej Británii v grófstve Dorset. Obsahuje vyššie percento živín a menej soli. Každé jedlo je zmesou len prírodných surovín, bez akýchkoľvek umelých prísad a zvýrazňovačov chuti a neobsahujú konzervačné látky. Jedlá Firepot odlišujú predovšetkým kvalitné lokálne produkty, ktoré sa získavajú z okolitých fariem.
TECHNOLÓGIA využíva technológiu sušenia horúcim vzduchom,
výsledné jedlá sú chutnejšie ako pri sušení mrazom.
Firma vyvinula vlastné sušiace zariadenie, ktoré je vďaka malej spotrebe elektriny šetrné k životnému prostrediu.
Vývoj zariadenia trval 4 roky. Zariadenia emitujú 70 % menej tepla ako konkurenčné stroje.
Dnes pracuje 22 sušičiek 24 hodín denne, 6 dní v týždni.
Kovové časti do sušičiek pochádzajú z lokálnej továrne.
METÓDA
Vďaka pomalému vareniu je chuť jedál plnšia jednotlivé ingrediencie sa stihnú prelínať a jedlo rozležať.
Firepot nepoužíva konzervanty, zvýrazňovače chuti ani palmový olej. Jedlá sa ochucujú iba korením a malým množstvom soli. Za celú prípravu sú zodpovední ľudia od krájania surovín až po miešanie hotového jedla.
UDRŽATEĽNOSŤ
Firepot má najširšiu ponuku vegánskych jedál na trhu . 4x menšia uhlíková stopa ako u iných jedál.
Základom každého jedla sú lokálne čerstvé potraviny. Firma zaviedla nový kompostovateľný typ balenia (hnedé). Všetky bio odpadky z kuchyne sa vyhadzujú na kompost. Spoločnosť zbiera papierové obaly a prechováva ich v sklade v zlisovanej forme, potom ich odovzdáva na recykláciu.