Firepot Toskánsky guláš 120 g
Chutný, krémový, pomaly varený guláš priamo z talianskej domácej kuchyne, s bielou fazuľou, množstvom čerstvého Cavolo Nero (toskánsky čierny šalát) a chutným kváskovým chlebom, ktorý pohltí a následne uvoľní všetko bohatstvo chutí.
Tento jemný, príjemný guláš chutí ako priamo z talianskej nonna kuchyne. Jeho základom je Ribollita, výdatné jedlo obľúbené medzi tradičnými farmárskymi komunitami v Toskánsku. Hrejivé chute sa spájajú v pomaly varenej omáčke s fazuľou cannellini, množstvom cavolo nero a kváskovým chlebom Dorset, aby nasiakli šťavy. Má vysoký obsah bielkovín, vysoký obsah vlákniny a je jemný na podnebí po dlhom dni. Tento vegánsky guláš, jeden z najobľúbenejších v kuchyni Firepot, umožní mäsožravcom uvedomiť si, o čo prichádzajú.
Zloženie: fazuľa Cannellini (21%), Cavolo Nero (21%), paradajky, kváskový chlieb (13%), zemiaky, zeler, pór, mrkva, olivový olej, petržlen, soľ, cesnak.
Nutričné hodnoty (na 100g):
Energia (kcal) 388; Tuky 11.7 g (vrátane nasýtených 1.7 g); Sacharidy 50g (vrátane cukrov 7.7g); Vláknina 11.7g; 15 g bielkovín;
2.5 g soli. alergény: pšenica, zeler.
Ako pripraviť mrazom sušený toskánsky guláš?
1. Balenie otvorte roztrhnutím na označenom mieste.
2. Vyberte a zlikvidujte absorbér kyslíka (malé biele vrecko).
3. Opatrne nalejte do obalu správne množstvo vriacej vody (po správnu rysku).
4. Dôkladne premiešajte a uzavrite zipsom.
5. Počkajte niekoľko minút.
6. Znova premiešame, podľa potreby dochutíme, podávame priamo z balíčka.
FIREPOT je britský výrobca mrazom sušených potravín. Produkty sa vyrábajú vo Veľkej Británii v grófstve Dorset. Obsahuje vyššie percento živín a menej soli. Každé jedlo je zmesou len prírodných surovín, bez akýchkoľvek umelých prísad a zvýrazňovačov chuti a neobsahujú konzervačné látky. Jedlá Firepot odlišujú predovšetkým kvalitné lokálne produkty, ktoré sa získavajú z okolitých fariem.
TECHNOLÓGIA využíva technológiu sušenia horúcim vzduchom,
výsledné jedlá sú chutnejšie ako pri sušení mrazom.
Firma vyvinula vlastné sušiace zariadenie, ktoré je vďaka malej spotrebe elektriny šetrné k životnému prostrediu.
Vývoj zariadenia trval 4 roky. Zariadenia emitujú 70 % menej tepla ako konkurenčné stroje.
Dnes pracuje 22 sušičiek 24 hodín denne, 6 dní v týždni.
Kovové časti do sušičiek pochádzajú z lokálnej továrne.
METÓDA
Vďaka pomalému vareniu je chuť jedál plnšia jednotlivé ingrediencie sa stihnú prelínať a jedlo rozležať.
Firepot nepoužíva konzervanty, zvýrazňovače chuti ani palmový olej. Jedlá sa ochucujú iba korením a malým množstvom soli. Za celú prípravu sú zodpovední ľudia od krájania surovín až po miešanie hotového jedla.
UDRŽATEĽNOSŤ
Firepot má najširšiu ponuku vegánskych jedál na trhu . 4x menšia uhlíková stopa ako u iných jedál.
Základom každého jedla sú lokálne čerstvé potraviny. Firma zaviedla nový kompostovateľný typ balenia (hnedé). Všetky bio odpadky z kuchyne sa vyhadzujú na kompost. Spoločnosť zbiera papierové obaly a prechováva ich v sklade v zlisovanej forme, potom ich odovzdáva na recykláciu.