Firepot Zelené Gumbo 110g
Klasika z New Orleans "Gumbo Z Herbes", "kotlík" varený zo siedmich rôznych druhov "zelených" podávaný s ryžou. Tradičná, autentická kuchyňa hlbokého amerického juhu v celej svojej kráse.
Firepot Green Gumbo je obdobou 'Gumbo Z'Herbes', klasiky z New Orleansu varenej v hrnci. Legenda hovorí, že s každým ďalším zeleným, s ktorým varíte, nájdete v budúcom roku nového priateľa. Tak sme pridali sedem, striedavo sezónnu zeleninu, vrátane kelu, zelenej kapusty, jarnej zeleniny, šalátu, špenátu, petržlenu a žeruchy. Podávame s ryžou, je to zemitá, autentická, vegánska kuchyňa v celej svojej kráse.
Zloženie produktu: Ryža basmati (50%), zelenina (22% vrátane: špenát, jarná zelenina, kel, zelená kapusta, šalát, žerucha, petržlen), cibuľa, červená paprika, zelené korenie, zeler, olej z ryžových otrúb, hladká múka , zeleninový vývar, cesnak, soľ, údená paprika, čierne korenie, kajenské korenie.
Nutričné hodnoty (na 100g):
Energia (kcal) 427; Tuky 11.8 g (vrátane nasýtených tukov 2.8 g); Sacharidy 67.3g (vrátane cukrov 4.4g); Vláknina 6.5g; 10 g bielkovín;
soľ 1.2 g.
alergény: pšenica, zeler Ako pripraviť lyofilizovaný zelený kotlík Gumbo?
1. Balenie otvorte roztrhnutím na označenom mieste.
2. Vyberte a zlikvidujte absorbér kyslíka (malé biele vrecko).
3. Opatrne nalejte do obalu správne množstvo vriacej vody (po správnu rysku).
4. Dôkladne premiešajte a uzavrite zipsom.
5. Počkajte niekoľko minút.
6. Znova premiešame, podľa potreby dochutíme, podávame priamo z balíčka.
FIREPOT je britský výrobca mrazom sušených potravín. Produkty sa vyrábajú vo Veľkej Británii v grófstve Dorset. Obsahuje vyššie percento živín a menej soli. Každé jedlo je zmesou len prírodných surovín, bez akýchkoľvek umelých prísad a zvýrazňovačov chuti a neobsahujú konzervačné látky. Jedlá Firepot odlišujú predovšetkým kvalitné lokálne produkty, ktoré sa získavajú z okolitých fariem.
TECHNOLÓGIA využíva technológiu sušenia horúcim vzduchom,
výsledné jedlá sú chutnejšie ako pri sušení mrazom.
Firma vyvinula vlastné sušiace zariadenie, ktoré je vďaka malej spotrebe elektriny šetrné k životnému prostrediu.
Vývoj zariadenia trval 4 roky. Zariadenia emitujú 70 % menej tepla ako konkurenčné stroje.
Dnes pracuje 22 sušičiek 24 hodín denne, 6 dní v týždni.
Kovové časti do sušičiek pochádzajú z lokálnej továrne.
METÓDA
Vďaka pomalému vareniu je chuť jedál plnšia jednotlivé ingrediencie sa stihnú prelínať a jedlo rozležať.
Firepot nepoužíva konzervanty, zvýrazňovače chuti ani palmový olej. Jedlá sa ochucujú iba korením a malým množstvom soli. Za celú prípravu sú zodpovední ľudia od krájania surovín až po miešanie hotového jedla.
UDRŽATEĽNOSŤ
Firepot má najširšiu ponuku vegánskych jedál na trhu . 4x menšia uhlíková stopa ako u iných jedál.
Základom každého jedla sú lokálne čerstvé potraviny. Firma zaviedla nový kompostovateľný typ balenia (hnedé). Všetky bio odpadky z kuchyne sa vyhadzujú na kompost. Spoločnosť zbiera papierové obaly a prechováva ich v sklade v zlisovanej forme, potom ich odovzdáva na recykláciu.